19 lutego 2014

Mleko kokosowe




Mleko kokosowe to nie doceniany i najczęściej omijany produkt na sklepowych półkach. Niesłusznie.
Jest pełne witamin, cukrów, oraz tak zwanych hormonów roślinnych. Zawiera też wapń, magnez, potas, żelazo i fosfor. To właśnie ten skład pozytywnie wpływa na urodę i włosy. Już od dawna Hinduski używały go do wszelkich maseczek, kremów i odżywek. Może dlatego mają tak piękne i gęste włosy.
Jak je wykorzystać?
1. Na włosy
Jest świetnym dodatkiem do:
  • maseczek (np. drożdżowych, gotowych)
  • płukanek (np. woda + mleko kokosowe, odwar z ziół + mleko kokosowe)
  • peelingów do skóry głowy (np. cukrowych, gotowych)
  • szamponów i odżywek
Mleko kokosowe należy bardzo dobrze spłukać z włosów (najlepiej szamponem), żeby nie obciążyło ich i nie były tłuste.
2. Na twarz
Jest świetnym dodatkiem do:

3. Do ciała
Jest świetnym dodatkiem do:
  • peelingów (np. cukrowych, gotowych)
  • mydeł
W każdym wymienionym przypadku składniki mieszamy w proporcji 1:1.
4. Do paznokci
Wcierane w płytkę paznokcia dobrze ją nawilża.
Podsumowując
Mleko kokosowe wspaniale nawilża. Pozostawia skórę promienną, gładką i przyjemną w dotyku. Włosy stają się nawilżone, błyszczące, miękkie, puszyste i grubsze. Dodatkowo ma wspaniały zapach, który uczyni każdy zabieg największą przyjemnością. Na prawdę polecam.


Podobał Ci się post? Polub to!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarz nie służy reklamie.